EDINBURGH MARATHON

Publicado por Secció de Fons UAR divendres, 30 de maig del 2014

El cap de setmana del 26-27 de maig, la Pilar Marcos i el Xavier Cid es van desplaçar fins a Edimburg per participar a la Marató i gaudir del turisme per aquesta ciutat escocesa. D'aquesta cursa cal destacar que la sortida es fa a la ciutat però després el seu recorregut és per la costa fins arribar a un antic palau on es gira per tornar pel mateix camí, finalitzant a 10km de la ciutat d'Edimburg. El recorregut té constants pujades i baixades suaus però el factor més determinant de la cursa és el meteorològic.
Consultant la previsió, la pluja i vent serien els dos elements predominants el dia de la cursa. I així va ser. El diumenge, a primera hora, ja plovia, però els més de 8.000 atletes ja érem allà, a la sortida. Per sort, durant tota la cursa, no va tornar a ploure (excepte a l'últim kilòmetre de la Pilar, que va diluviar) i només calia vigilar amb el vent i no ficar el peu a cap dels tolls d'aigua, això sí, gens de calor, que s'agraeix en aquest tipus de curses de llarga distància. Va haver-hi molta gent animant durant tot el recorregut i l'organització va donar ampolles d'aigua i també gels energètics.

La cursa la va guanyar David Toniok amb 2:15:33 i la Kateryba Stetsenko amb 2:36:07 i per part de la U.A.R, Xavi Cid va arribar a la meta després de 3 hores 13 minuts i Pilar Marcos en 3 hores 39 minuts.