Sortida de fons 2013: MITJA MARATÓ RUTA DEL SELLA (ASTURIAS)

Publicado por Secció de Fons UAR dijous, 2 de maig del 2013


La VI edició de la Mitja Marató de la Ruta del Sella ha estat la cursa escollida per realitzar la sortida que organitza cada any la secció de Fons de la U.A.R. 
El recorregut, de 21,097 kilòmetres té la seva sortida al poble d'Arriondas i la meta a Ribadesella, vorejant el curs del riu Sella, fent del paisatge un dels seus majors atractius.
A les 17h del dissabte 13 d’abril es donava el tret de sortida, amb un termòmetre que marcava els 25ºC, amb això val a dir que la calor durant tota la cursa va ser considerable i el vent de cara tampoc va ajudar gaire a portar un bon ritme, però tot l’esforç era recompensat amb els ànims de la gent durant bona part del recorregut. Aquestes condicions meteorològiques van provocar que molts atletes haguessin de retirar-se o no es classifiquessin dins el temps màxim establert, arribant a meta només dos-cents dels gairebé tres-cents que la van iniciar. L’atleta Francisco González Pedrouse va arribar primer a meta en un temps de 1h16'43''. En categoria femenina, la primera va ser la Verónica Pérez Rodriguez, 1h19'20''
Els atletes de la Unió Atlètica Rubí han gaudit del recorregut d’ aquesta cursa, arribant a meta el Miquel Parrilla i la Pilar Marcos, amb un temps de 1h42'43''.
La Pilar Marcos ha rebut premi com a Primera Classificada a la seva categoria.
S’ha de destacar la correcta organització de la cursa per part del club d’amics del Atletisme de Ribadesella (A.D.A.R.).
Durant la sortida s'ha aprofitat per visitar les ciutats d'Oviedo, de Gijón i el poble de Ribadesella. Aquest té grans atractius com la cova d' art rupestre del Tito Bustillo, el seu casc antic medieval, la platja amb un passeig on es pot gaudir d' edificis d'arquitectura modernista així com gran quantitats d' activitats esportives com el descens en piragua del Riu Sella.