MITJA MARATÓ PARC DE COLLSEROLA

Publicado por Secció de Fons UAR dilluns, 3 d’octubre del 2011

El passat diumenge 2 d’octubre, es va disputar la XIV Mitja Marató del Parc de Collserola, organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya d’Horta. Prova inclosa dins el campionat social de la Unió Atlètica Rubí. A les 8:30h començaven, al Velòdrom d'Horta,  els 21.097m de la mitja marató. El recorregut s'iniciava amb una dura pujada per un corriol d’uns 2km on la majoria de gent caminava. La cursa en els seus primers compassos va ser una mica caòtica, perquè els camins eren molt estrets per poder donar espai al gran nombre de corredors. Després el camí es feia més ample i planejava fins acostar-se a Sant Cugat. Mica en mica la cursa es va anar estirant i cadascú va poder anar al seu millor ritme de cursa. Passada la masia de Can Borrell començava la llarga pujada per un corriol en un entorn paisatgístic preciós. A l’arribar a dalt, prop de la font groga, el camí tornava a planejar i descendir molt lleugerament fins als dos últims kilòmetres que es fan en un vertiginós descens per un corriol. Els camins del Parc Natural de Collserola, la gent que animava al llarg del recorregut i els paisatges impressionants de Barcelona, fan d’aquesta cursa una prova d’un gran atractiu. Malgrat que és una prova dura amb un perfil força irregular això no va ser suficient per atemorir als equips d’invidents que van decidir prendre part a la mateixa. Va ser una estampa poc habitual, però molt bonica, pel que significa d’esforç i superació personal. Els atletes invidents acompanyats per dues persones i ajudats per una barra que unia als tres membres de l’equip, van afrontar els vint-i-un quilòmetres de muntanya que els separaven de la meta. La victòria en categoria masculina va ser per Jon Koldo (1h31'59'') i en categoria femenina per Susana López (1h50'08''). El nombre total d'atletes que van finalitzar la mitja marató va ser de 518.
La participació de la Unió Atlètica Rubí va estar representada per un total de 6 atletes. El primer en arribar va ser en Dani Pons amb un temps de 1h42'07'', amb una magnífica posició 9 a la general. Enhorabona! El segon en Toni Navas amb 1h53'12''. I això que diu que no està en forma! Només dos minuts més tard arribava Jordi Porrera, 1h55'36'' i que amb aquest resultat passa a liderar el campionat i correcamins masculí. I amb molt de mèrit per la condició física en la que es trobava el Toni Tienda. Va corre la cursa amb 38,5º de febre, amb un temps de 2h23'54''. I poc després la Lea Morgenthaler (que per cert, estava com una rosa a l’arribada i no semblava que hagués fet 21 km), amb un temps de 2h36'06'', resultat que li donen el liderat del campionat i del correcamins femení, seguida d'en Miquel Parrilla, nou soci a la UAR, amb un temps de 2h37'10'', i que va patir alguna rampa a les acaballes de la cursa, sense majors conseqüències. Propera Cursa 10km de Manresa, el dia 23 d’octubre. *Resultats*

Nota: properament es convocarà reunió de la Comissió de Fons per tal d'analitzar les modificacions que ha patit el calendari del campionat social en curs.